Categories
Non classé

In september 2019 opende Färm zijn eerste Brüt by Färm-biomarkt aan het Jourdanplein in Etterbeek. Voor die gelegenheid overtuigden we pers en influencers om in avant-première deze biowinkel nieuwe stijl te ontdekken.

Doel: zero verspilling

Met een selectie van 600 bioproducten, in bulk en zoveel mogelijk onverwerkt, nodigt het nieuwe merk van de coöperatie de consument die al is overgestapt op bio uit om nog verder te gaan. Het doel? Ze aanmoedigen om hun noden opnieuw te evalueren en te consumeren zonder verspilling.

Dit project is gedragen door sterke waarden, en die delen wij. Daarom hebben we met een grote glimlach 😊 de public relations-opdracht aanvaard voor de opening van deze eerste Brüt by Färm. We bevolen aan om pers en influencers uit te nodigen om hen dit nieuwe type biomarkt te laten ontdekken op de dag van de opening. Voor deze actie besloten we om te werken met lokale influencers die interesse hebben in food en/of zich engageren tegen verspilling.

Copyright: Jérôme Hubert

Een echt huzarenstukje

Zo’n evenement organiseren is niet evident. Inderdaad, zo’n opening laten slagen vraagt veel werk. Dat gaat van de pers en de influencers uitnodigen, het persbericht schrijven, interviews plannen, enzovoort. Zoals voor elk van onze projecten stelden we een retroplanning op. Daarmee hadden we een overzicht van het evenement en konden we onze tijd managen zonder addertjes onder het gras. Toen de langverwachte D-day eindelijk aanbrak, hadden we het plezier om journalisten en influencers ter plaatse te ontvangen om hen officieel het gloednieuwe concept voor te stellen. Dankzij het goede humeur van het Färm-team en een goede organisatie werd de opening van die eerste Brüt by Färm een groot succes!

Als welkomstcadeau kregen de influencers een tasje in kleuren van Brüt by Färm, bedoeld voor bulkproducten. Ze konden daarna rondwandelen in de hele winkel, in het gezelschap van het team, waarna ze Belgische groenten en fruit konden uitkiezen. Ze kregen ook de kans om broodjes te proeven, vers uit de oven. Die waren klaargemaakt door de vaklui van Agribio in hun bakkersatelier dat aansluit op de winkel. Verdict: een ware lekkernij!

Copyright: Jérôme Hubert

Kortom, de opening was een echt succes! Enkele cijfers:
14 artikels verschenen in de pers waaronder So Soir, Gondola en Femmes d’Aujourd’hui
meer dan 132 posts en story’s werden gedeeld op de sociale media #brutbyfarm @brutbyfarm
14 food & lifestyle-influencers waren van de partij, onder wie Cuisine Vivante, Cook’n Roll, Cook with Elsa

                       

Färm gaat daar zeker niet stoppen! Jawel, een tweede Brüt by Färm opent binnenkort in Elsene 😊

Meer informatie: persbericht

Brüt by Färm
Graystraat 10 – 1040 Etterbeek
Openingsuren :
Elke dag open van 10 tot 19.30 uur, behalve zondag van 10 tot 16 uur.
Gesloten op donderdag.